Consiliul Judeţean Argeş propune Guvernului o soluție pentru elevi: tablete, calculatoare și internet, în loc de ”Lapte și corn”

5 mai 2020, 08:47

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Dan Manu, solicită Guvernului, printr-o scrisoare deschisă, să dea posibilitatea consiliilor judeţene să folosească banii disponibili după suspendarea  „ProgramuluiLapte şi corn” pentru achiziţia de tablete, calculatoare şi conexiune la internet pentru elevi.

În scrisoarea deschisă, președintele CJ Argeș menționează că, după suspendarea Programului „Lapte şi corn”, în judeţul Argeş este disponibilă suma de 8 milioane lei, bani ce ar putea fi folosiţi pentru a-i ajuta pe elevi să urmeze cursurile online, dacă aceştia nu au tablete, calculatoare şi conexiune la internet.

„Pe fundalul pandemiei de coronavirus, şcolile au fost închise, iar copiii sunt acum nevoiţi să urmeze cursurile online. O situaţie mai mult decât tristă pentru că, pe lângă cursurile propriu-zise, şcoala înseamnă şi socializare. Chiar şi în aceste condiţii, din păcate, predarea online este imposibil să ajungă în toate casele. Cei mai afectaţi sunt copiii din familiile vulnerabile care nu au resurse să lupte pentru educaţia copilului. Pentru că nu ştim câte luni vom fi în această situaţie şi pentru că s-a decis ca în acest an şcolar elevii să nu se mai întoarcă în şcoală, împreună trebuie să găsim o soluţie”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de preşedintele CJ Argeş.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite