Consiliul Național al Elevilor: Solicităm urgentarea demersurilor de soluționare a revendicărilor cadrelor didactice
26 Mai 2023, 13:45 (actualizat 26 Mai 2023, 17:42)
(actualizat 26 Mai 2023, 17:42) | Știrile TVR

Elevii spun că la această oră, Educația din România arată astfel: "Orar provizoriu, cursuri desfășurate în format hibrid sau online, intervale mari de timp între cursurile susținute sau școli în care nu se desfășoară deloc ore de curs". "Tocmai din acest motiv, susținem profesorii și ne dorim ca demersul lor să se finalizeze prin concretizarea revendicărilor acestora", explică ei.

Solicităm urgentarea demersurilor de soluționare a revendicărilor cadrelor didactice pentru a susține, pe termen lung, un act educațional de calitate, iar pe termen scurt, încheierea în condiții optime a anului școlar în curs. De asemenea, menționăm că, fără a lua în considerare solicitările profesorilor, chiar înainte de adoptarea unei noi legi a salarizării, nu vom putea numi această grevă încheiată, chiar dacă cursurile s-ar relua. Finanțarea corespunzătoare a sistemului de educație trebuie să devină realitate, nu doar o promisiune repetată anual la adoptarea fiecărui buget. Sperăm ca Guvernul României să găsească soluțiile care vor readuce cât mai repede echilibrul în sectorul de Educație, anunță Consiliul Național al Elevilor (CNE).

Citește răspunsul premierului: Premierul răspunde la scrisoarea elevilor cerându-le profesorilor să renunțe la grevă. Consiliul Național al Elevilor solicitase "urgentarea demersurilor de soluționare a revendicărilor cadrelor didactice"

Ei sunt îngrijorați și pentru colegii din anii terminali, care trebuie să se înscrie săptămâna viitoare la Bacaluareat și încă nu au mediile încheiate. „Se vor amâna examenele până la mijlocul verii sau până în toamnă?”; „Ce se întâmplă dacă vreau să aplic la o facultate în străinătate, iar calendarul de admitere ar fi afectat de amânarea examenelor?”; „Se va îngheța anul școlar?” - sunt doar câteva dintre întrebările care îi frământă pe acești elevi de la declanșarea grevei.

Iată comunicatul CNE: