Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării: 3.000 de lei amendă pentru primarul din Ilfov care a dat jos o elevă din microbuzul școlar

Elevă agresată de şoferul microbuzului şcolar
Elevă agresată de şoferul microbuzului şcolar
17 iunie 2020, 12:46

Primarul din Ilfov care a interzis unei eleve să mai folosească microbuzul școlar, după ce fata a trântit ușa mijlocului de transport, a fost amendat cu 3.000 de lei. Șoferul microbuzului a primit 1.000 de lei amendă.

Decizia aparține Colegiului director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și a fost luată miercuri.

Conform CNCD, decizia șoferului de a da jos o elevă de etnie romă din microbuzul școlar, respectiv decizia primarului din comuna Petrăchioaia de a interzice elevei să mai folosească microbuzul școlar timp de 30 zile reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

Șoferul a primit o amendă de 1.000 de lei, iar primarul 3.000 lei.  Hotărârea a fost luată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

Incidentul a avut loc în toamna anului trecut, în comuna Petrăchioaia, județul Ilfov, când o elevă de 13 ani a trântit ușa microbuzului, iar șoferul a dat-o jos. Părinții copilei au cerut explicații, iar ulterior primarul i-a interzis acesteia să folosească microbuzul timp de 30 de zile.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite