Continuă plecările din carantină și din spitale după ce a intrat în vigoare decizia CCR
05 Iulie 2020, 20:00
(actualizat 05 Iulie 2020, 23:56)

Scapă de sub control problema persoanelor infectate cu coronavirus sau a celor veniți din zone roșii. Pleacă din spital cei fără simptome, pleacă și cei aflați în carantină și nimeni nu știe pe unde circulă. Numai din centrul Primăriei Capitalei au plecat 60 în 2 zile, după ce a intrat în vigoare decizia CCR. Aici au mai rămas câteva zeci de sportivi de performanță și imigranți ilegali descoperiți de Poliție.

Viceprimarul Capitalei spune că zeci de oameni aflați în carantină au plecat acasă imediat după ce deciza CCR s-a publicat în Monitorul Oficial.

Autoritățile nu au avut ce face, chiar dacă știu că oamenii reprezintă acum un pericol pentru comunitățile din care fac parte.

Și în spitalele de COVID-19 continuă externările la cerere.

La Victor Babeș, 9 pacienți asimptomatici au completat formularele date de medici și au plecat acasă. Cei mai mulți erau de puțin timp în spital.

Managerul Spitalului Victor Babeș, dr. Emilian Imbri, susține că acum, în noul context, medicii au scăpat de amenințările cu procesele, dar îi încearcă un sentiment de frustrare după luni bune de stat în prima linie.

În prezent, în Spitalul Victor Babeș sunt internați 310 pacienți cu COVID-19. Potrivit managerului, instituția medicală mai are 130-140 de paturi libere și 2 locuri la ATI.