Contraofensivă majoră în regiunea Harkov. Ucraina a recâștigat orașele Kupiansk, Izium, Liman şi Balaklia
10 Septembrie 2022, 19:03 (actualizat 10 Septembrie 2022, 21:13)
(actualizat 10 Septembrie 2022, 21:13) | Știrile TVR

Contraofensiva ucraineană a intrat întro fază decisivă. Se înregistrează succese în regiunea Harkov. Militarii ruşi din această zonă din nord estul Ucrainei par a se retrage în grabă, lăsând armament şi muniţie în urmă. Ucrainenii spun că au recucerit oraşele Kupiansk şi Izium. Moscova are însă o altă versiune despre situaţia din regiune.

Forţele ucrainene au intrat în oraşul Kupiansk, controlat de mai multe luni de ruşi. Aici se află un important nod feroviar, care aprovizionă forţele ruse din nord estul Ucrainei. Şi oraşul Balaklia a fost eliberat, aşa cum rezultă din declaraţia comandantului Forţelor ucrainene din zonă. Steagul ucrainean a fost arborat la Balaklia.

 

Un oficial instalat de ruşi în Donețk a declarat ca oraşul Izium ar fi fost abandonat de trupele ruse. Ministerul rus al Apărării s-a referit la o regrupare a forţelor sale din estul Ucrainei pentru a le retrage din regiunea Harkov, unde armata ucraineană desfăşoară o ofensivă susţinută.

Ucrainenii vorbesc despre o prăbuşire a frontului rusesc din Harkov.

A fost eliberat şi oraşul Liman. Soldații ruși încearcă cu disperare să fugă spre est, în regiunea Lugansk, transmite Ukraine Reporter.