Controale în Capitală în prima zi de scenariu roșu. Polițiștii se plâng că nu au suficiente tablete pentru a verifica certificatele Covid

25 septembrie 2021, 20:20

Bucureștenii care au ieșit azi la terasă au trebuit să treacă prin această procedura rapidă de verificare a certificatului verde. Oamenii nu au fost deloc deranjați de acest lucru.

Sindicatul polițiștilor acuză însă mai multe probleme. În primul rând, oamenii legii nu au suficient de multe tablete sau telefoane smart ca să verifice certificatele digitale. Însă sunt și alte probleme care fac dificil controlul în caz de fraude.

Doar polițiștii pot să legitimeze oamenii, însă – atrag atenția sindicaliștii din poliție – după ce intră în local, în cazul unui control, clientul are obligația să arate polițiștilor doar cartea de identitate, nu și certificatul digital. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, doctorul Raed Arafat, atrage atenția că prezentarea de acte false este infracțiune.

Reprezentanții Poliției Române spun că instituția va cumpăra noi telefoane pentru polițiști.

GEORGIAN DRĂGAN – purtător de cuvânt IGPR – „Necesarul suplimentar faţă de stocul existent este 8.333 de astfel de dispozitive. În acest sens, s-au demarat deja procedurile de dotare a poliţiştilor cu telefoane mobile, astfel încât aceştia să pună în aplicare măsurile legale incidente în această perioadă”.

Chiar şi cu certificat verde, terasele, restauranetele, mallurile sau sălile de spactacole nu pot primi mai mult de 50 la sută din capacitate. În cazul discotecilor, e vorba de doar 30 la sută din capacitate și doar persoane vaccinate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite