Controale întărite la granițele Schengen. România participă la noul sistem de înregistrare a intrărilor și ieșirilor cetățenilor non-UE

26 octombrie 2017, 09:45

Noul sistem Entry/Exit va înregistra informații privind cetățenii non-UE, precum: nume, document de călătorie, amprente, imagini faciale, data și locul intrării, ieșirii sau respingerii cererii de intrare în spațiul Schengen. Acest sistem se va aplica atât călătorilor care au nevoie de vize, cât și celor care nu au nevoie pentru o perioadă de 90 de zile, care trec granițele externe ale spațiului Schengen.

UE strânge baze de date cu cetățeni extracomunitari. România participă la sistem

„Scopul general al sistemului este să îmbunătăţească managementul graniţelor externe, să prevină migraţia ilegală şi să faciliteze fluxurile migratorii”, a declarat Dimitros Avramopoulos, comisar european pentru Migrație.

De asemenea, sistemul va permite identificarea rapidă a persoanelor radicalizate, potențiali teroriști, lucru care nu a fost posibil în cazul precedentelor atacuri teroriste care au îndoliat Europa.

Noul sistem va elimina ștampilarea pașapoartelor și va fluidiza trecerea frontierelor. Deși încă nu fac parte din spațiul Schengen, România și Bulgaria vor participa și ele la implementarea sistemului, programată pentru anul 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite