Controale pe litoralul bulgăresc. Muzica va fi oprită de două ori pe zi în localuri, a anunțat vicepremierul Valeri Simeonov
17 August 2017, 09:57 (actualizat 17 August 2017, 11:48)
(actualizat 17 August 2017, 11:48) | Știrile TVR

Litoralul bulgăresc declară război decibelilor. În plin sezon turistic, autoritățile au început o campanie împotriva neregulilor de tot felul, constatate în cele mai cunoscute destinații de vacanță de pe țărmul bulgăresc al Mării Negre.

Controalele au început în Sunny Beach. Sunt vânate cazuri de evaziune fiscală, de condiții necorespunzătoare la cazare, de alimente sau băuturi expirate, dar în primul rând, de zgomot excesiv - pentru că la excesul de decibeli s-au referit cele mai multe reclamații.

"Bulgaria a hotărât că aceste cluburi care încalcă legea trebuie închise. Era un fel de mit că sunt intangibile, dar iată că muzica poate fi oprită de două ori pe zi, pentru o oră. Se poate. Aşa că de acum, aceste localuri trebuie să aplice programul stabilit", a declarat vicepremierul Bulgariei, Valeri Simeonov.

Prima a fost închisă o discotecă. Alte cluburi de noapte s-au sesizat repede. Nu au mai așteptat venirea controalelor; au redus decibelii imediat. Decizie luată spre disperarea DJ-ilor, în primul rând.

Dincolo de poluarea fonică, alte metehne au fost însă mai greu de abandonat. S-au descoperit o mulțime de cazuri de facturi false, diferențe uriașe între sumele încasate și cele facturate, alimente intrate prin restaurante fără niciun act, nu se știe de unde sau, mai rău, expirate, angajați ai hotelurilor care munceau la negru.

Autoritățile bulgare anunță că vor lua măsuri drastice pentru ca asemenea situații să nu mai pună în pericol vacanțele la malul mării.