Control judiciar pentru angajații poliției clujene reținuți joi: fostul comandant al IPJ, actualul adjunct, directoarea de resurse umane şi şeful Poliţiei Dej

21 octombrie 2022, 11:07

După 5 ore de audieri, procurorii DNA Cluj i-au eliberat pe cei patru suspecți. Însă, polițiștii vor fi cercetați sub control judiciar.

La ieșirea de la audieri, fostul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus, a refuzat să dea vreo explicație.

Comisarul-șef Mircea Rus a condus Inspectoratul de Poliție Cluj din 2018, iar în 2020, timp de 3 luni, a fost șef la IPJ Ialomița, printr-un ordin al ministrului de Interne. Potrivit unor surse, pe numele sunt în lucru și alte dosare.

Potrivit datelor din dosar, în perioada mai-iunie 2022, l-a împuternicit pe comisarul-șef Marton Elek la conducerea Poliției Dej. Totul, cu ajutorul actualului adjunct al IPJ Cluj, Sorin Graur, dar și al șefei la Resurse Umane.

Odată instalat la șefia poliției din Dej, Marton Elek ar fi făcut și alte ilegalități. Potrivit informațiilor din dosar, vorbim despre ore suplimentare sâmbăta și duminica, pontate fără ca acesta să fi fost la muncă. Totodată, mai mulți colegi polițiști din Dej îl acuză pe acesta că ar fi avut un comportament nepotrivit față de ei.

Ministrul de Interne Lucian Bode a reacțional la scandalul de la Cluj: „Avem două instituții – Direcția Generală Anticorupție și Direcția Generală de Protecție Internă – pe care trebuie să le activăm ca anticorpi pentru tot ceea ce înseamnă sistem nefuncțional și, pe alocuri putred, în Ministerul Afacerilor Interne. Este mult mai simplu să cheltuim puțin pe prevenire, decât să suportăm efectele combaterii – ceea ce am văzut ieri la Cluj. Este un proces penal care își va urma cursul și funcție de deciziile instanței și noi vom lua măsurile care se impun. Este exclus să amestecăm aceste lucruri în zona politică. Nu există niciun scandal, am o relație foarte bună cu Organizația Cluj”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite