COOLTURA | 9 povești de dragoste și ură în izolare. Un film de Dan Chișu
06 Iunie 2020, 17:10 (actualizat 06 Iunie 2020, 17:28)
(actualizat 06 Iunie 2020, 17:28) | Știrile TVR

Un exemplu de creativitate în timpul pandemiei, lungmetrajul 9 povești de dragoste și ură în izolare, disponibil gratuit online. Are peste 70 de mii de vizualizări. A fost ideea lui Dan Chișu care-a cooptat o echipă de actori cu succes de public, printre ei și Andrei Huțuleac, Raluca Aprodu și Adrian Titieni. Toți s-au filmat cu telefoanele mobile, și-a ieșit un experiment. Ne-am jucat, a spus Dan Chișu, când a fost întrebat cum a fost această experiență.

Iată o secvență din lungmetrajul lui Dan Chișu, pe care spectatorii au apreciat-o cel mai mult. Cum vede un patruped starea de izolare din timpul pandemiei. Episodul, cu mult umor, e conceput de Andrei Huțuleac.

Ideea poveștilor din film a fost a lui Dan Chișu, actorii au avut libertatea să intervină în texte și-au primit indicații cum să se filmeze singuri de la directorul de imagine Adrian Silișteanu.

E clasicul film în film, un regizor exasperat de carantină apelează la mai mulți prieteni actori, unii îl refuză, alții vin cu idei.

Vedem în film cupluri mânate de gelozie sau de adicțiile renăscute pe fondul anxietății și-al izolării din cauza pandemiei, vedem inclusiv povestea pacientului care a infectat spitalul Gerota.

Poveștile din filmul lui Dan Chișu ne duc și într-un viitor mai negru, imaginează o umanitate ajunsă la peste 200 de zile de pandemie și izolare, cu vaccinuri care nu funcționează, dar filmul nu e apăsator pentru că sumbrul e subminat de umor.