COOLTURA Începe Festivalul de Teatru de la Sibiu. Vedeta ediției din acest an este actrița Charlotte Rampling
20 August 2021, 16:10 (actualizat 20 August 2021, 17:42)
(actualizat 20 August 2021, 17:42) | Știrile TVR

E o ediţie hibridă, care se va desfăşura atât fizic, cât şi online. Vor fi 600 de evenimente - spectacole, întâlniri cu artişti, dezbateri. Vedeta ediţiei e actriţa britanică Charlotte Rampling, care va fi prezentă la Sibiu cu un spectacol în premieră mondială.

Sub semnul speranței, Constantin Chiriac s-a ambiționat să facă o ediție care să nu țină cont de pandemie. Așa că nume importante din lumea spectacolului din toată lumea se vor afla la Sibiu în următoarele 10 zile. Se va juca la interior, în spații clasice și atipice, vor fi și numeroase evenimente outdoor. 100 de spectacole vor fi transmise și online. Festivalul își păstrează structura consacrată deja de ani buni. Nu vor lipsi bursa spectacolelor sau programele de voluntariat. Șapte mari  artiști vor primi și în acest an stele, pe Aleea Celebrităților.

Este un spectacol inspirat de sonetele lui Shakespeare, Charlotte Rampling va fi acompaniată la violoncel de Sonia Wieder-Atherton, pe muzica lui Bach.

Primele zile de festival vor aduce pe scenă spectacole ale unor regizori cunoscuți - Alexandru Dabija, Silviu Purcărete, Eugen Jebeleanu și un un concert al Romanian Chamber Orchesta, sub bagheta lui Cristian Măcelaru, în Piața Mare.