COOLTURA Meșteri populari, artiști contemporani și instalații. “Tradiție circulară“ la Muzeul Țăranului Român
27 Mai 2022, 16:43 (actualizat 27 Mai 2022, 17:55)
(actualizat 27 Mai 2022, 17:55) | Știrile TVR

La Muzeul Țăranului Român vedem o expoziție inedită de artă contemporană. “Tradiție circulară” este rezultatul colaborării dintre 6 meșteri care țin încă vii meșteșuguri străvechi și 6 cunoscuți artiști contemporani.

Cele 6 instalații investighează relația dintre tradiție, inovație și contemporan. Unele lucrări pot constitui idei pentru noi industrii creative.

Sculptorul Virgil Scripcariu, pasionat de ceramică, a fost impresionat de capacitatea unui meșter olar de a face obiecte mari și a venit cu un concept artistic care să-i valorifice măiestria.

Mircea Cantor expune în premieră la MȚR lucrarea Când ulciorul este izvor, realizată împreună cu meșterul olar Tănase Burnar din satul maramureșean Săcel acum 14 ani.

Mai vedem în expoziție o instalație făcută de Teodor Graur cu marangozul Asociației Patzaichin, Viorel Gheorghe, cât de bine stau împreună vinilurile trupei Subcarpați alături de cavalul făurit de meșterul Adrian Mihaiu sau ce iese din colaborarea unui designer modern, Oláh Gyárfás, cu meșterul țesător, Melinda-Maria Andras.