COOLTURA. Pian nou la Filarmonica George Enescu
23 Ianuarie 2021, 17:32 | Știrile TVR

Filarmonica George Enescu are un nou pian de concert. E o donaţie din partea unei familii care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Inaugurarea noului instrument a făcut-o pianistul Daniel Ciobanu, într-un concert live, fără public, transmis online de la Ateneu, sub bagheta lui Gabriel Bebeşelea.

Înaintea concertului pianistul Daniel Ciobanu ne face o demonstrație că să ne arate cum sună noul Steinway.

Povestea noului pian de concert pe care-l ascultam de-acum înainte la Ateneu o spune directorul Filarmonicii George Enescu. În spatele acestei donații geroase stă o familie discretă. Prețul acestui pian Steinway e de aproape 200 de mii de euro.

Pianul a fost ales de tehnicienii orchestrei împreună cu pianistul Daniel Ciobanu, cel care l-a și inaugurat cu un concert de Mozart, în calitate de prim artist în rezidență al filarmonicii. Câștigător al mai multor premii de interpretare Daniel Ciobanu trăiește acum la Berlin și spune că i-a fost destul de ușor să meargă la Hamburg să aleagă pianul.

Concertul de la Ateneu, în care s-auzit pentru prima dată noul pian a însemnat și debutul lui Gabriel Bebeselea în postura de dirijor principal al Filarmonicii G. Enescu.