COOLTURA Spectacolul „(In)dependenţii”, în regia Catincăi Drăgănescu, o radiografie a sectorului cultural independent din România

4 februarie 2022, 19:00

La Unteatru, spectacolul Independenţii în regia Catincăi Drăgănescu ridică problema statutului şi viitorului lucrătorului cultural independent. O categorie de artişti vitregită de absenţa unui cadru legislativ potrivit – pe de o parte, dar şi de lipsa unei viziuni şi a unui sprijin din partea statului pentru sectorul cultural, în general.

„(In)dependenţii” vorbeşte cu autoironie şi umor despre condiţia precară, la limita supravieţuirii, în care se găseşte sectorul cultural independent. Catinca Drăgănescu, regizoare şi producătoare, are ea însăşi o experienţă de mai mult de 10 ani de lucru în acest mediu.

Ideea spectacolului i-a venit Catincăi Drăgănescu urmărind discuţiile din primăvară de la Primăria Capitalei despre repartizarea bugetului pentru instituţiile de cultură. De altfel, toate scenele sunt inspirate de situaţii reale.

Andrei Raicu a compus coloana sonoră şi cântă live în spectacol.

Le vedem performând pe Mihaela Rădescu, una dintre pionierele teatrului independent de la noi, şi Florina Gleznea, tânăra actriţă care a jucat doar în zona teatrului independent.

Spectacolul este o radiografie a luptei permanente a „independenţilor” cu sistemul oficial pentru supravieţuire şi o pledoarie pentru nevoia ca ei să existe.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă