Copaci și stâlpi căzuți peste case sau mașini și porturi închise din cauza vântului puternic. În Capitală, Șoseaua Berceni a fost temporar închisă

18 septembrie 2022, 19:30

La ora 10.00 dimineaţa, Șoseaua Berceni a fost închisă. De pe fațada vechii fabrici IMGB, aflată în proces de demolare, s-au desprins plăci de plastic care au zburat pe stradă și chiar pe linia de metrou din apropiere. Cei responsabili de demolare spun că au luat măsuri din timp, dar vântul a fost mult prea puternic.

Traficul a fost reluat, deşi puterea vântului nu scăzuse. O placă desprinsă de pe fațadă a ajuns în stradă și un muncitor a sărit să îndepărteze obstacolul din calea mașinilor.

Probleme au fost în toată capitala. Lângă stația de metrou Gorjului un arbore s-a rupt de la rădăcina și a picat pe trotuar.

În cartierul Cotroceni, un copac din curtea unei case a fost rupt de vânt şi s-a prăbușit peste o țeavă de gaze.

Alți bucureșteni n-au aşteptat să cadă pomii şi au sunat din timp la 112. Pompierii au avut zeci de intervenţii.

Și în municipiul Constanța, un acoperiș a fost smuls de pe o clădire și aruncat pe trotuar, iar mai mulţi copaci au fost doborați.

În altă parte, pericolul a fost şi mai mare pentru trecători. Un arbore smuls din rădăcină de vânt a rămas suspendat peste firele de înaltă tensiune.

Din cauza vântului puternic, toate porturile maritime au fost închise. La munte, în schimb, vremea tot mai rece a culminat cu un episod de ninsoare pe Transalpina. La 2.000 de metri altitudine, după stațiunea Rânca, șoseaua este acoperită cu polei și s-a depus un strat subțire de zăpadă.

CITIȚI ȘI: ISU Bucureşti-Ilfov: Peste 73 de intervenţii în cazuri de copaci căzuţi şi elemente de construcţii desprinse de vânt. 32 de maşini au fost avariate

Toate porturile din Constanța au fost închise din cauza vântului puternic

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite