COPII CU GREUTATE. Obezitatea infantilă, semnal de alarmă şi în Republica Moldova

21 iunie 2017, 21:36

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA PENTRU INTRODUCEREA ORELOR DE NUTRIŢIE ÎN ŞCOLI ŞI LUPTĂ ALĂTURI DE TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ ÎMPOTRIVA OBEZITĂŢII INFANTILE!

E suficient doar să ieşi din casă şi vezi la toate colţurile publicitate agresivă care stârneşte în consumator nevoia de a consuma din ce în ce mai mult. Şi copiii sunt atraşi în această capcană. Încă de mici mănâncă tot ce arată bine şi este colorat. Părinții nu își pot explica în ce mod se ajunge la exces pentru că, spun ei, încearcă să le ofere copiilor variante sănătoase.

Copiii recunosc că, dacă li s-ar face pe plac, ar mânca de toate, pentru că tentaţiile sunt foarte mari.

Specialiştii în domeniu dau vina pe strategiile de marketing care, într-o societate de consum, nu se mai gândesc la sănătate. Deşi, etic ar fi să o facă. Şi încă ceva: educaţia alimentară vine din familie. Părinţii trebuie să fie un model pentru copiii lor, spun psihologii.

Cu greu poţi face faţă valului consumerismului, mai ales când societatea de consum mimează că promovează libertatea de consum. O libertate toxică, o libertate care, cu timpul, creează dependenţă, spun specialiştii. Nu ne rămâne decât să ne gândim că suntem ceea ce mâncăm.

La finalul reportajelor care constituie campania „Copii cu greutate” vom invita cei mai prestigioşi experţi în domeniu într-o dezbatere având „cărţile pe masă”.

Campania se derulează pe tot parcursul lunii iunie, în Telejurnalul de la ora 19.00, de luni până vineri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă