Copiii până la 7 ani primesc brățări de vacanță pe litoral, iar părinții sfaturi pentru siguranța pe plaja
14 Iulie 2017, 18:56 (actualizat 14 Iulie 2017, 20:43)
(actualizat 14 Iulie 2017, 20:43) | Știrile TVR

Copiii care îşi petrec vacanţa pe litoral primesc în dar brăţări - pe ele sunt scrise numele şi un număr de telefon al părinţilor. Astfel, dacă cei mici se rătăcesc pe plajă, pot fi reuniţi uşor cu familiile. Asemenea brăţări sunt împărţite gratuit, la mare, de opt ani. Şi, până acum, au salvat peste 1.000 de copii.

Mii de brăţări ca aceasta vor ajunge la încheieturile copiilor care au mai puţin de șapte ani şi se află pe litoral. Voluntarii le împart părinţilor sau profesorilor care se ocupă de grupuri de micuţi veniţi în tabără sau în cantonament. Nimeni nu refuză cadoul.

Azi, voluntarii de la Radio Vacanţa şi Crucea Roşie au bătut în lung şi-n lat plajele din Mamaia. În zilele următoare vor ajunge şi la Eforie, Venus, Mangalia și Sulina.

Pe lângă brățara de vacanță, părinții și copiii primesc și sfaturi pentru siguranța pe plaja. Din 2010, de când a demarat această campanie, au fost confecţionate peste 180.000 de brăţări pentru copii.

Pentru această vară au fost realizate 62.000 de brăţări de vacanţă. Doar jumptete sunt distribuite pe litoral. Restul ajung in farmaciile din zone turistice, care vor avea misiunea de a le dărui părinților cu copii.