Copiii români, printre cei mai buni din Spania. Povestea Patriciei Ghiurca, fetița cu nota 10 la toate materiile

1 decembrie 2022, 10:17

Patricia are 13 ani și s-a născut în Spania. Este printre cei mai buni elevi din Comunitatea Valenciană, unde învață un milion de copii. Efortul ei a fost răsplătit de guvernul regional.

-PATRICIA SARA GHIURCA, elevă: Nu mă așteptam. În primul trimestru a apărut ceva în buletinul de note și nu știam ce înseamnă și am întrebat-o pe mama. Când am terminat clasa a șasea mi-au spus că trebuia să merg la premiere, și când trebuia să intru în clasa a șaptea trebuia să merg, dar nu s-a putut pentru că era pandemia.

-Cum ai învățat limba română?

-PATRICIA SARA GHIURCA, elevă: Părinții mei m-au învățat când eram foarte mică și când mergeam în România verișorii mei vorbeau limba română.

-Îți place în România?

-PATRICIA SARA GHIURCA, elevă: Da, foarte mult, și abia aștept să merg anul ce vine.

ALINA GHIURCA, mama Patriciei: Nu ne-am așteptat, fiind într-o țară străină, a fost o surpriză foarte mare și pentru noi. În momentul în care am primit mesajul că este singura copilă din școală de la noi, am fost foarte fericiți, a fost o bucurie imensă.

Deși a fost singura din școală premiată, nici pentru profesori nu a fost o surpriză.

În Spania, școala primară este din clasa întâi până într-a șasea.

RICARDO PLAZA, directorul școlii San Carlos Borromeo din Albal, Valencia: Acest premiu este oferit de Inspectoratul Școlar în fiecare an tuturor elevilor care au avut media 10 la toate materiile de studiu.

Școala îi omagiază pe toți elevii care au învățat aici de-a lungul anilor.

RICARDO PLAZA, directorul școlii San Carlos Borromeo din Albal, Valencia: Pentru a avea amintirea elevilor care au trecut pe aici, prin Școala San Carlos Borromeo, avem această expoziție cu pozele lor. Avem și tabloul unde este Patricia.

În Spania studiază în jur de 100.000 de elevi români.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite