Copiii vor aer curat și o planetă verde. Din toamnă, programa școlară va include noțiuni obligatorii de ecologie și protecția mediului

11 ianuarie 2022, 20:46

Studiul realizat de Salvați Copiii în România arată că mulți dintre tineri sunt interesați de problemele de mediu. Într-o țară sufocată de gunoaie și în care aerul din marile orașe este deseori poluat, două treimi dintre copii văd însă și alternativă pentru o lume mai curată. Ei consideră că este ușor să aleagă soluții ecologice în viața de zi cu zi.

Totuși, mai puțin de jumătate dintre copii consideră că primesc suficiente informații despre subiectele legate de protecția mediului la școală.

În acest moment, profesorii îi învață pe copii doar la cursurile opționale cum trebuie să protejeze planeta, cu ajutorul asociațiilor de mediu. Din toamnă însă, programa școlară va include noțiuni obligatorii de ecologie și protecția mediului.

Potrivit datelor oficiale disponibile, peste 90 la sută dintre tinerii europeni consideră gravele problemele de mediu și s-au implicat activ pentru protejarea planetei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite