Coreea de Nord a lansat două rachete balistice în Marea Japoniei

Rachetă balistică Coreea de Nord
Rachetă balistică Coreea de Nord
18 decembrie 2022, 07:31

Statul major interarme sud-coreean a anunţat că a detectat rachetele balistice trase din zona Tongchang-ri, în provincia Phenianul de Nord, în direcţia Mării de Est, numite şi Marea Japoniei.

Rachetele au fost detectate între 11. 13 (02.13 GMT) şi 12.05 (3.05 GMT).

„Armata noastră a întărit supravegherea şi vigilenţa cooperând strâns cu SUA şi menţinând o stare de pregătire completă”, a adăugat statul major interarme sud-coreean într-un comunicat.

Rachetele au zburat pe o distanţă de circa 500 km, atingând o altitudine maximă de 550 km, potrivit Ministerului japonez al Apărării. Potrivit Reuters, este vorba despre două rachete cu rază medie de acţiune.

„Acest lucru ameninţă pacea şi securitatea ţării noastre, a acestei regiuni şi a comunităţii internaţionale şi acest lucru este absolut inacceptabil”, a declarat ministrul adjunct al apărării de la Tokyo, Toshiro Ino.

Această lansare intervine în contextul în care Phenianul a anunţat vineri seară că a testat „un motor cu combustibil solid de mare putere”, pe care media de stat KCNA l-a calificat drept un test important „pentru dezvoltarea unui sistem de armament strategic de un nou tip”.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite