Coreea de Nord a lansat două rachete balistice spre Marea Japoniei

Racheta Coreea de Nord
Racheta Coreea de Nord
20 februarie 2023, 07:29

„Militarii noştri au detectat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune lansate în această dimineaţă din zonele Sukchon din provincia Pyongan de Sud între orele 07:00-07:11 (22:00-22:11 GMT)”, potrivit sursei citate, preluate de Agerpres

Presa de stat din Coreea de Nord a confirmat tragerea a două proiectile dintr-un lansator de rachete multiplă spre ţinte aflate la 395 km, respectiv, 337 km distanţă.

Ministerul japonez al Apărării a declarat că cele două rachete balistice, lansate în jurul orei 22:00 GMT, au atins o altitudine maximă de aproximativ 100 km şi 50 km, parcurgând o distanţă de aproximativ 350-400 km înainte de a cădea în afara zonei economice exclusive a Japoniei, transmite Reuters.

Coreea de Nord a confirmat duminică că a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu o zi înainte ca avertisment pentru Washington şi Seul, afirmând că acest exerciţiu „surpriză” a reuşit să demonstreze capacităţile sale de „contraatac nuclear mortal”. Ca răspuns, armata sud-coreeană a declarat duminică că a organizat manevre aeriene comune cu Statele Unite, mobilizând avioane stealth şi cel puţin un bombardier american B-1B.

Tot luni, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a declarat că folosirea Oceanului Pacific ca „poligon de tragere” depinde de Statele Unite, potrivit Reuters.

Într-o declaraţie transmisă KCNA, ea a spus că Phenianul examinează cu atenţie impactul creşterii prezenţei activelor strategice ale SUA în regiune.”Examinăm cu atenţie influenţa pe care o va exercita asupra securităţii statului nostru”, a spus ea în declaraţie.”Frecvenţa utilizării de către noi a Pacificului ca poligon de tragere depinde de caracterul acţiunii forţelor americane”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite