Corespondență din Franța: Emmanuel Macron cere „presiune maximă” asupra lui Vladimir Putin din partea comunității internaționale
22 Septembrie 2022, 10:39 (actualizat 22 Septembrie 2022, 11:11)
(actualizat 22 Septembrie 2022, 11:11) | Știrile TVR

Franța a criticat ultimele declarații făcute de președintele rus, Vladimir Putin. Liderul de la Paris, Emmanuel Macron, singurul din Europa care a fost la Moscova în încercarea de a-l convinge pe omologul rus să se așeze la negocieri, cere acum „presiune maximă" asupra lui Vladimir Puțin din partea comunității internaționale.

Corespondenta TVR în Franța, Mihaela Antohe, transmite:

„Președintele Emmanuel Macron a făcut, de la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, un apel foarte clar către toată  comunitatea internațională, pentru a pune o presiune maximă pe Vladimir Putin, pentru a nu se trece într-o etapă din care să nu se mai poată face nimic pentru pace.

Emmanuel Macron a mai declarat și că nimeni din lume nu înțelege nimic din deciziile pe care le ia Rusia, a mai spus că Rusia este într-un sens contrar al istoriei și că nu-și mai vede nici interesul ei, pentru poorul din Rusia și nici pentru comunitatea internațională.

Toate deciziile sunt adevărate erori, așa spune Emmanuel Macron despre ce a anunțat ieri președintele Putin.

Au fost niste declarații extrem de clare, punctuale, ferme, (Macron, n.r.) a arătat cu degetul spre Vladimir Putin, iar acest discurs a fost considerat de cei care observă scena politică din Franța și de întreaga clasă politică din Franța cel mai bun discurs pe care l-a avut Emmanuel Macron de la declanșarea războiului, din 24 februarie.

În primele șase luni, Franța a fost la președinția  rotativă a Uniunii Europene și au fost foarte multe dosare puse pe masă, a fost și acest război și, nu în ultimul rând, a fost și o campanie electorală prezidențială, când, de foarte multe ori, adversarii lui Emmanuel Macron au spus „vorbești prea mult cu el la telefon (Putin. n.r.), prea des, și nu rezolvi mare lucru”.

Iată că, de această dată, acest discurs a fost considerat cel mai bun pe care l-a avut Emmanuel Macron, de la declanșarea războiului, iar întreaga clasă politică a cerut, încă o dată, pace, oprirea războiului și începrea negocierilor”.

CITIȚI ȘI:  Război în Ucraina, ziua 211 | Zelenski solicită ONU să adopte un plan în cinci puncte pentru restabilirea păcii. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus susține că discursul lui Joe Biden la ONU este „indecent”

 

Corespondența integrală din Franța, mai jos: