Corespondență TVR din Ucraina: Autostrada dintre Jitomir și Kiev, locul unde a fost oprită invazia rusă spre Kiev, refăcută. Îți dai seama că a fost scena unui război când vezi construcțiile distruse de bombardamente

14 septembrie 2022, 19:08

Corespondentul TVR Alexandru Costache în Ucraina relatează: „Este uluitor cât de repede au reușit ucrainenii să refacă infrastructura rutieră, pe autostrada dintre Jitomir și Kiev . La începutul lunii martie, această autostradă a fost scena unor lupte teribile, practic a fost locul unde a fost oprită invazia rusă către Kiev,  autostrada era presărată cu cadavre și epave de tancuri rusești distruse.

Acum, carosabilul este refăcut, la podul de la Irpin întrega infrastructură rutieră este refăcută. Îți dai seama că a fost scena unui război acum câteva luni când vezi, de o parte și de alta a autostrăzii,  unele construcții încă distruse de bombardamentele recente.

Iarăși, ce s-a schimbat: mult mai puține puncte de control și doar la un punct de control, la intrare în Kiev a trebuit doar să încetinim, nu ni s-au verificat actele, așadar atmosfera este mult mai relaxată.

Suntem în centru, în Piața Independenței, pe străzile din centru este o aglomerație de nedescris, sunt foarte mulți oameni pe străzi,  foarte multe mașini. Am reușit să stăm de vorbă și cu câțiva locuitori ai Kievului, cu toții au moralul mult mai ridicat după contraofensiva ucraineană din Harkov.

Mâine, vom porni înspre Harkov, iar în zilele următoare vom filma în localități – cum ați văzut mai devreme, la Balaklia, la Izium – vom merge și noi acolo. Acestea sunt informațiile din Kiev, unde am ajuns în urmă cu un sfert de oră.”

CITIȚI ȘI: Război în Ucraina, ziua 203 | Zelenski, vizită surpriză la Izium:Ce se vede este şocant, dar nu pentru mine, pentru că am văzut aceleaşi aceleaşi scene ca la Bucha

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite