Coronavirus. Capitala Argentinei se redeschide după 7 luni de carantină

28 octombrie 2020, 12:44

După 7 luni de carantină, locuitorii capitalei argentiniene au putut să ia din nou masa în oraș. Barurile și retaurantele și-au redeschis porțile și chiar dacă pentru moment pot function doar la un sfert din capacitate, este totuși o importantă gură de oxigen atât pentru patroni cât și pentru clienți.

Potrivit reprezentanților HoReCa, în lunile de carantină doar în Buenos Aires au falimentat peste 1200 de localuri.

Se redeschid și muzeele și piscinele exterioare, cu reguli stricte de distanțare.

Argentina este una dintre țările cu peste 1 milion de cazuri, iar capitala a fost în special afectată. În iulie și august, în plină iarnă, avea peste 1300 de infectări pe zi, acum sunt mai puțin de 500.

Și în Australia, vara care bate la ușa a venit cu vești bune pentru locuitorii din statul Victoria. La Melbourne, după 3 luni de carantină dură, de astăzi se redeschid barurile și restaurantele. Asta după ce regiunea, principalul focar de COVID din țară, este de 2 zile fără nicio infectare.

Comparativ cu luna august, când erau peste 700 de cazuri pe zi, bilanțul actual este o adevărată reușită. Statul Victoria, cel mai populat, a contabilizat 90% din cele peste 27 de mii de cazuri de COVID, raportate de Australia de la debutul pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite