Coronavirus: Hong Kongul instituie restricții mai dure la intrarea pe teritoriul său

Carrie Lam
Carrie Lam
26 octombrie 2021, 10:26

Hong Kongul impune deja o carantină între 14 şi 21 de zile în hoteluri speciale, pentru majoritatea noilor sosiţi. Această carantină a permis stăvilirea aproape totală a pandemiei, însă este deplânsă de mediile de afaceri, îngrijorate pentru competitivitatea oraşului, important centru financiar mondial.

În prezent sunt prevăzute rare excepţii, în special pentru diplomaţi sau directori ai marilor companii, care sunt autorizaţi să intre în autoizolare la domiciliu, sau pentru unii rezidenţi ai Hong Kongului care sosesc din China continentală.

În curând vom anunţa că majoritatea exceptărilor de la carantină acordate unor grupuri specifice de vizitatori provenind din străinătate şi de pe continent vor fi anulate„, a declarat Carrie Lam, fără a da mai multe detalii.

Luni, principalul lobby al sectorului financiar din Hong Kong, Asifma, a îndemnat autorităţile oraşului să relaxeze restricţiile. „Statutul Hong Kongului în calitate de centru financiar este tot mai mult ameninţat, la fel şi relansarea economică pe termen lung şi competitivitatea sa în calitate de oraş al afacerilor”, a afirmat Asifma.

Cu toate acestea, guvernul din Hong Kong a declarat de mai multe ori că prioritatea sa este de a redeschide frontiera cu restul Chinei, care practică de asemenea o politică de „toleranţă zero” cu privire la virus, şi nu să faciliteze deplasările internaţionale.

Trebuie să ne asigurăm că practicile noastre anti-COVID-19 sunt în linie cu cele ale continentului” (ale Chinei continentale), a declarat Lam. „Prin urmare, dacă Hong Kongul relaxează controalele la frontiere pentru persoanele care vin din străinătate sau adoptă ceea ce au făcut alte ţări, adică să trăiască alături de virusul COVID-19, atunci şansele pentru a putea călători spre şi dinspre continent vor fi reduse”, a adăugat ea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite