Coronavirus: În Rusia se reia activitatea economică, deşi pandemia atinge noi recorduri

Rusia coronavirus
Rusia coronavirus
8 noiembrie 2021, 12:29

Preşedintele Vladimir Putin a decretat o perioadă de suspendare a activităţilor economice din 30 octombrie până în 7 noiembrie, în condiţiile în care Rusia este ţara europeană cea mai afectată de epidemia de COVID-19.

Cu toate restricţiile, sâmbăta trecută s-au consemnat oficial în Rusia 41.335 de cazuri noi în 24 de ore, cea mai mare valoare de la începutul pandemiei. Joia trecută se înregistrase recordul de decese într-o singură zi, 1195, aproape egalat luni, când au murit alţi 1190 de pacienţi cu coronavirus şi s-au consemnat 39.400 de cazuri noi.

Pentru a limita pierderile economice, autorităţile de la Moscova au respins reintroducerea carantinei stricte aplicate în primăvara anului trecut, deşi între timp s-au produs noi valuri epidemice, arată AFP.

Răspândirea rapidă a coronavirusului este facilitată şi de rata redusă de vaccinare a populaţiei ruse, pe fondul neîncrederii în vaccinurile din producţia internă. Rusia dispune de mai multe vaccinuri proprii, însă conform statisticilor oficiale numai 34% din cei 114 milioane de locuitori sunt vaccinaţi cu o schemă completă.

Bilanţul epidemiei la scară naţională a ajuns la 8.834.495 de cazuri şi 248.004 decese, consemnează AFP. Agenţia de statistică Rosstat, care aplică o definiţie extinsă a deceselor legate de coronavirus, înregistra însă de la sfârşitul lui septembrie aproape 450.000 de morţi.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite