Coronavirus: Statele Unite şi-au rezervat 100 de milioane de doze din potenţialul vaccin al alianţei Biontech-Pfizer

Statele Unite şi-au rezervat 100 de milioane de doze din potenţialul vaccin al alianţei Biontech-Pfizer
Statele Unite şi-au rezervat 100 de milioane de doze din potenţialul vaccin al alianţei Biontech-Pfizer
22 iulie 2020, 18:01

”Guvernul american a dat o comandă iniţială de 100 de milioane de doze pentru suma de 1,95 de miliarde de dolari şi ar putea achiziţiona 500 de milioane de doze suplimentare’‘, menţionează într-un comunicat cele două societăţi farmaceutice.

Laboratorul german Biontech şi cel american Pfizer colaborează de câteva luni la un proiect de vaccin aflat în prezent în faza decisivă a testelor clinice pe scară largă, după rezultate preliminare încurajatoare.

Statele Unite urmează să primească primele doze imediat ce Pfizer va obţine aprobarea autorităţilor sanitare americane şi va reuşi să producă vaccinul.

Obiectivul celor două laboratoare este să producă 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului 2020 şi peste 1,3 miliarde de doze anul viitor.

Biontech şi Pfizer au anunţat la începutul lunii iulie rezultate preliminare pozitive după ce vaccinul a fost testat pe 45 de voluntari. Potrivit celor două companii, vaccinul lor ”este capabil să genereze un răspuns al anticorpilor neutralizanţi la oameni la niveluri superioare sau egale celor observate în serurile convalescente şi face acest lucru cu doze relativ reduse”.

Însă pentru imunizarea unei persoane va fi nevoie de două doze de vaccin, injectate la şapte zile distanţă între ele.

Urmează acum să înceapă testele clinice pe scară largă, iar acestea se vor desfăşura în special în Brazilia şi Argentina.

”Suntem de asemenea în discuţii avansate cu numeroase alte guverne şi sperăm să anunţăm curând acorduri suplimentare de livrare”, a indicat într-un alt comunicat directorul Biontech, Ugur Sahin.

Marţi, guvernul britanic a anunţat la rândul său un acord cu alianţa Biontech-Pfizer pentru achiziţia a 30 de milioane de doze de vaccin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite