Coronavirusul – organismul răspunde tot mai violent pe măsura înaintării în vârstă. În Iran a fost infectat până și șeful serviciilor medicale de urgență

3 martie 2020, 19:22

Lupta se dă pe un teritoriu necunoscut, afirmă Organizația Mondială a Sănătății. E primul agent patogen al aparatului respirator care se răspândește cu atâta viteză, dar, în același timp, care poate fi ținut sub control cu măsuri corecte.

Mai există o particularitate: organismul răspunde tot mai violent pe măsură înaintării în vârstă, potrivit experților. Are o transmitere foarte limitată la copii, care fac forme „incredibil de ușoare”.

Italia rămâne cea mai afectată țară europeană, dar și Marea Britanie se așteaptă la un scenariu de coșmar. De aceea, s-a dotat cu un „plan de bătaie” care include închiderea de școli, interzicerea de adunări publice, reglementări pentru cei care lipsesc de la serviciu și, daca se deteriorează situația, chiar intervenția armatei.

Franța și Germania anunță măsuri decisive. În Polonia, Parlamentul i-a dat Guvernului mijloace legale excepționale: va putea să limiteze drepturi și libertăți civice, să intervină direct pe piața medicamentelor și chiar să recurgă la armată.

La Bruxelles, Parlamentul European limitează drastic numărul vizitatorilor în următoarele 3 săptămâni.

În Statele Unite, sunt 6 decese într-un singur centru medical pentru vârstnici, din statul Washington. Numărul contaminărilor depășește 100 și la New York, de exemplu, e penurie de măști de protecție.

Așa cum se întâmplă peste tot, deși primarul le-a spus să nu se lase cuprinși de panică, locuitorii din metropola americană au dat năvală la cumpărături.

Previziunile economice sunt dezastruoase: din cauza crizei, creșterea globală s-ar putea înjumătăți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite