COVID-19 | Franța se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de îmbolnăvire. Spitalele sunt din nou aproape pline

16 septembrie 2020, 07:31

Marsilia, Bordeaux, Paris și regiunea pariziană sunt zonele în care circulația virusului este intensă în ultimele săptămâni. Autoritățile sanitare și-au sporit apelurile la prudență și la respectarea măsurilor de protecție în față creșterii numărului de cazuri de contaminare.

Sudul Franței, sud-vestul și zona Parisului sunt în acest moment adevărate « zone roșii » în care circulația virusului este îngrijorătoare. La Bordeaux, în spitale începe să se simtă presiunea iar medicii cred că numărul spitalizărilor va crește. Aceeași situație și la Marsilia.

În Bouche-du-Rhône, toate cele 80 de paturi din serviciile de reanimare destinate cazurilor de Covid-19 sunt ocupate aproape în totalitate. Situația este departe de cea înregistrată în aprilie sau în mai, dar în ultimele două săptămâni numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut destul de mult.

Medicii spun că dacă spitalele se aglomerează, atunci vor fi din nou nevoiți să anuleze programările pentru pacienții care au nevoie și de alte îngrijiri, înafara cazurilor de Covid-19.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri