COVID-19 | Franța se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de îmbolnăvire. Spitalele sunt din nou aproape pline
16 Septembrie 2020, 07:31
(actualizat 16 Septembrie 2020, 09:01)

Franța se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de contaminare cu noul Coronavirus. Medicii sunt îngrijorați și spun că dacă acest ritm se menține, atunci spitalele riscă să se aglomereze iar secțiile de terapie intensivă să fie din nou pline de cazuri grave.

Marsilia, Bordeaux, Paris și regiunea pariziană sunt zonele în care circulația virusului este intensă în ultimele săptămâni. Autoritățile sanitare și-au sporit apelurile la prudență și la respectarea măsurilor de protecție în față creșterii numărului de cazuri de contaminare.

Sudul Franței, sud-vestul și zona Parisului sunt în acest moment adevărate « zone roșii » în care circulația virusului este îngrijorătoare. La Bordeaux, în spitale începe să se simtă presiunea iar medicii cred că numărul spitalizărilor va crește. Aceeași situație și la Marsilia.

În Bouche-du-Rhône, toate cele 80 de paturi din serviciile de reanimare destinate cazurilor de Covid-19 sunt ocupate aproape în totalitate. Situația este departe de cea înregistrată în aprilie sau în mai, dar în ultimele două săptămâni numărul cazurilor de îmbolnăvire a crescut destul de mult.

Medicii spun că dacă spitalele se aglomerează, atunci vor fi din nou nevoiți să anuleze programările pentru pacienții care au nevoie și de alte îngrijiri, înafara cazurilor de Covid-19.