COVID 19 | Noi măsuri în Europa: Irlanda, prima țară care reintră în izolare. Restricții de circulație în mai multe state

20 octombrie 2020, 21:08

Numai irlandezii care lucrează în sectoare esențiale vor putea merge la serviciu. Ieșirea din casă e permisă, pentru a face mișcare, doar pe o raza de 5 km.

MICHEAL MARTIN, premierul Irlandei: „Personal, înțeleg pe deplin sentimentul de dezămagire, de singurătate, poate chiar de disperare, resimţit de mulţi la acest anunţ. Dar dacă suntem solidari, în următoarele şase săptămâni, vom avea şansa să sărbătorim Crăciunul aşa cum se cuvine.”

Barurile și restaurantele rămân deschise, dar numai pentru mâncare la pachet. Premierul a explicat că școlile și grădinițele NU se închid pentru că, a spus el, vizibil emoționat, „nu ne putem permitem că viitorul copiilor noștri să fie o alta victima a acestei boli.”

În încercarea de a stăvili pandemia, și Italia înăsprește măsurile de protecție sanitară. În anumite zone, oamenii nu mai au voie să iasă din casă pe timpul nopții, iar marile magazine ar urma să fie închise sâmbăta și duminica.

În Lombardia, cea mai lovită regiune europeană în primul val al pandemiei, magazinele mari urmează să fie închise sâmbăta și duminica, excepție fac cele alimentare. În plus, de la 11.00 seara, până dimineața la 5.00, vor fi interdicții de circulație.

În Slovenia, e interzisă de astăzi circulația în spații publice pe timpul nopții – de la 9.00 seara până dimineața la 6.00.

Și Germania recurge la izolare totală într-o regiune din Bavaria, unde rata de infectare e cea mai mare din țară. 250 de cazuri la suta de mii de locuitori, în decurs de o săptămână. Nu se știe de unde se îmbolnăvesc oamenii – autoritățile nu au identificat niciun focar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite