COVID-19 | Număr dublu de infectări. Se fac pregătiri pentru vârful valului patru, iar numărul copiilor internați, inclusiv la terapie intensivă, a crescut îngrijorător

12 septembrie 2021, 19:15

Încheiem o săptămâna în care numărul de bolnavi de covid s-a dublat. Sunt 200 de pacienți în plus și în saloanele de terapie intensivă. Dacă în valurile precedente copiii erau mai feriți, acum crește rapid și numărul minorilor internați, incluisv la ATI. Vineri erau 107 în spital și 5 la terapie intensivă. Acum sunt 141, dintre care 9 la ATI. Cifrele arată că față de aceeași zi a anului trecut avem un număr aproape dublu de cazuri și cu 133 de pacienți mai mulți la ATI. La cât de contagioasă e varianta DELTA, vaccinații se pot considera norocoși.

În Satu Mare, Ilfov și Bistrița Năsăud sunt cele mai mari creșteri de infectări. Pentru a nu anula nunțile, de exemplu, în zonele cu incidența foarte mare autoritățile vor să permită accesul la petrecere doar pe baza certificatului verde.

În România numărul persoanelor vaccinate cu schemă completă depășește cu puțin 5 milioane 200. În această săptămâna în medie cam 2.500 de persoane s-au vaccinat zilnic cu prima doză.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite