COVID-19 | Oamenii de știință sunt în căutarea imunizării perfecte

14 ianuarie 2021, 20:54

Într-o primă fază au fost incluse în proiect doar farmaciile mari, însă progresiv rețeaua se va extinde până la cele de cartier.

Până în prezent, în Marea Britanie au fost vaccinate 2 milioane și jumătate de persoane, ținta fiind de 15 milioane pentru acoperirea primelor patru categorii de risc.

În același timp, spcialiștii în politicile de sănătate din Marea Britanie mizează pe un aliat inedit în lupta pentru imunizare. Este vorba chiar de infecția cu covid.

Potrivit unor studii desfășurate de Institutul de sănătate publică din Marea Britanie imunizarea dată de boală trebuie să fie un aspect ce trebuie luat în calcul în strategia de extindere a imunizării.

Și cercetătorii din Belgia sunt în căutarea imunizării perfecte. Oamenii de știință ai Institutului Rega de la Universitatea din Leuven au anunțat că testează un vaccin care are ca vector vaccinul împotriva febrei galbene și care ar fi capabil să ofere imunitate pe viață. Acesta ar urma să fie transportat la temperaturi de doar minus 8 grade și stocat în frigidere normale, spre deosebire de serurile disponibile deja pe piață.

Miza imunizării este una uriașă la nivel mondial iar ideea ca vaccinul să devină un soi de pașaport universal este avută în vedere de către Organizația Mindială a Sănătății.

În așteptarea imunizării, participanții la un festival tradițional din Bulgaria au aprins un foc, simbol al purificării, al libertății pe care le-o va aduce vaccinul care le le va permite să revină la viața de dinainte de pandemie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite