COVID-19 | Peste 280 de persoane infectate în Italia. Au apărut primele cazuri în Austria și Croația

25 februarie 2020, 18:04

Așa arată harta persoanelor infectate din Italia, țară în care trăiește cea mai mare comunitate de români din Europa occidentală. Pe măsură ce laboaratoarele dau rezultatele testelor, numărul persoanelor infectate crește, din fericire nu într-un ritm atât de alarmant pe cât s-a crezut la început.

Premierul a făcut aceste precizări după ce Italia a fost în pragul isteriei la sfârșitul săptămânii. în nord, oamenii au golit magazinele de teama unei carantine prelungite. Cele 7 persoane infectate cu acest virus nou, trecuseră de 70 de ani și aveau afecțiuni cronice severe.

A funcționat foarte bine și sistemul de comunicare al guvernului care trimite populației din regiunile afectate mesaje actualizate din 3 în 3 ore.

Irina Turcanu, o româncă stabilită în Piacenza, ne-a povestit că acum toată lumea începe să se linișteasca.

Școlile rămân închise până pe 15 martie, iar guvernul a ordonat o serie de anchete la spitalul din Codogno, unde există informații că nu s-ar fi respectat protocoalele medicale în situații limită, dar și la unele magazine online din Milano care vând măștile de protecție la suprapreț.

Croația și Austria au raportat astăzi primele cazuri. Un tânăr internat la Zagreb care a fost săptămâna trecută la Milano, și 2 italieni plasați în carantină la Innsbruck în provincia austriacă Tirol.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă tuturor țărilor să se pregătească pentru o posibilă pandemie.

Uniunea Europeană a deblocat 230 de milioane de euro pentru a lupta împotriva coronavirusului, iar peste ocean administrația Trump a alocat 2,5 miliarde de dolari. Autoritățile din toată lumea îndeamnă la calm și compară acest coronavirus cu gripă obișnuită care face ravagii.

De exemplu, în SUA din cei 26 de milioane de bolnavi de gripă sezonieră, 14 mii au murit.

6 țări arabe au raportat cazuri de infectare, toate având legătură cu Iranul. Acolo sunt aproape 100 de bolnavi confirmați, inclusiv ministrul adjunct al Sănătății și 15 decese. Mai multe țări și-au închis granița și au suspendat legăturile aeriene cu Republica Islamică.

În Coreea de Sud, s-a ordonat testarea a peste 200 de mii de oameni, memebrii unui cult creștin unde a apărut prima îmbolnăvire.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite