COVID-19 | Primul deces în afara Asiei. Un turist chinez infectat cu noul virus gripal a murit în Franţa

15 februarie 2020, 13:22

 

Autorităţile spun însă că, în comparaţie cu săptămâna trecută, situaţia este ceva mai bună. Excepţie face aşa-numita zonă de epicentru, de unde a pornit epidemia de coronavirus.

Un român, aflat la bordul unui vas de croazieră, refuzat de toate porturile, dar acceptat acum de Cambodgia, se întoarce acasă, anunţă Ministerul Român de Externe.

De teama coronavirusului, nimeni nu a vrut să permită vasului de croazieră Westerdam să acosteze, deși nu era nici măcar un caz de infectare printre cei 2.300 de oameni aflați la bord.

Americanii au anunțat că trimit un avion militar pentru a-și lua cetățenii aflați pe un alt vas în carantina, Diamond Princess. Nava se află în apele Japoniei de două săptămâni, iar la bord s-au confirmat peste 200 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Printre persoanele infectate este și un român, care acum este tratat la un spital din Japonia.

Guvernul japonez a oferit 2.000 de dispozitive iPhone pasagerilor blocaţi pe nava de croazieră Diamond Princess, unde au fost confirmaţi peste 200 de pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Telefoanele au fost distribuite cu o aplicaţie deja descărcată, care le permite oamenilor să solicite medicamente, să programeze consultaţii medicale şi să obţină informaţii de la oficialii în domeniul sănătăţii publice.

Telefoanele erau necesare pentru că mulţi pasageri nu au putut descărca această aplicaţie având furnizori din alte ţări decât Japonia.

În China continentală, autoritățile afirmă că numărul cazurilor de infectare confirmate e în scădere în toată China, cu excepția regiunii de focar, unde se află și orașul Wuhan, de unde a pornit epidemia.

China e paralizată de epidemia de pneumonie virală, iar reluarea activității pare destul de îndepărtată, ținând cont că sunt noi și noi restricții și carantine. Toți cei care revin la Beijing, din vacanța de Anul nou sau din alte călătorii, sunt obligați să intre în carantină, acasă, timp de 14 zile. Iar cei care nu se conformează vor fi sancționați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite