COVID-19 | Restricții pentru stoparea pandemiei. Cine nu respectă regulile impuse de autorități riscă amenzi
24 Octombrie 2021, 13:51 (actualizat 24 Octombrie 2021, 14:57)
(actualizat 24 Octombrie 2021, 14:57) | Știrile TVR

Certificatul verde covid devine de mâine permis de acces în mai multe instituţii şi spaţii publice! Măsura vine la pachet cu alte reguli! Toate s-au impus în ceasul al 12-lea, când pandemia de coronavirus nu mai poate fi ţinută sub control. În alte state, restricţionarea accesului celor neimunizaţi se face de aproape 3 luni.

De mâine, în toatã țara, între orele 22.00 și 5.00 vor putea circula persoanele vaccinate sau trecute prin boala și cele care au o urgență. Masca trebuie purtată însă de toată lumea, peste tot în spațiul public. Nunțile, botezurile sunt interzise, iar toate magazinele se vor închide la ora 21.00. Cine nu respectă regulile impuse de autorități riscă amenzi.

În spațiile comerciale, în mall-uri, instituții de stat, hoteluri vor avea acces cei vaccinați sau care au făcut boala în ultima jumãtate de an, în baza certificatului verde.

Regulile referitoare la certificatul verde nu se aplicã și în cazul copiilor cu vârste mai mici de 12 ani. Iar cei care sunt prinși cu certificate false riscă dosar penal.

Și pompierii sunt implicati in operatiunile de salvare a bolnavilor.