COVID 19. Aeroportul Ciampino din Roma se închide. Stare de urgență în Ungaria. Primul deces provocat de coronavirus în Bulgaria. Raționalizări în unele magazine din Germania

12 martie 2020, 11:16

Italia este în carantină. Aeroportul Ciampino din Roma se închide

Italia e în carantină și premierul Conte a anunțat că toate activitățile comerciale se închid, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor. Transportul public și băncile vor fi funcționale.

Numărul îmbolnăvirilor a depășit 12  mii, iar peste 820 de oameni au fost răpuși de coronavirus. Oamenii pot circula doar pe o anumită rază, în localitatea de domiciliu.

Pe strada sunt patrule, care îi opresc pe trecători să-i legitimeze. Oamenii nu au voie sa meargă la cumpărături decât la magazinul cel mai apropiat de casă și doar pentru a-și lua mâncare și articole de strictă necesitate.

Pentru a salva economia, guvernul aruncă în joc 25 de miliarde de euro, pentru susținerea sectoarelor vitale.

Aeroportul Ciampino din Roma, care operează în principal zborurile low cost, va fi închis începând de vineri ca urmare a epidemiei de coronavirus, în timp ce aeroportul Fiumicino, dedicat mai ales zborurilor internaţionale, îşi va reduce activitatea de marţi,17 martie, potrivit societăţii Aeroporti di Roma (ADR), citată joi de AFP şi EFE.

Terminalele de pasageri ale aeroporturilor Fiumicino şi Ciampino ‘vor fi din nou operaţionale când va fi depăşită actuala fază de urgenţă’, se mai precizează în comunicat.

Stare de urgență în Ungaria

Ungaria a declarat stare de urgență și a închis frontierele pentru cetățenii străini veniți din Italia, China, Coreea de Sud și Iran.

Conform directivei guvernului de la Budapesta, străinii care provin din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran nu vor avea voie să intre pe teritoriul Ungariei. În consecinţă, Ungaria a interzis sosirea trenurilor, a autobuzelor şi a zborurilor din aceste patru ţări.

Măsura nu se aplică şi cetăţenilor maghiari, care se pot întoarce acasă, dar vor fi plasaţi în carantină.

Cehia introduce controale la frontierele cu Germania şi Austria

Cehia introduce de la miezul nopţii de joi spre vineri controale la frontierele cu Germania şi Austria pentru a opri propagarea coronavirusului, a indicat joi ministrul de interne Jan Hamacek, transmit Reuters şi APA.

Hamacek a făcut acest anunţ înaintea unei şedinţe extraordinare de guvern ce are pe agendă criza coronavirusului.

Ministrul a mai precizat că spre Austria şi Germania rămân deschise doar 11 puncte de trecere a frontiere, celelalte urmând să fie închise.

În Bulgaria, s-a anunțat primul deces provocat de coronavirus

Toate tarile vecine Italiei au introdus controale stricte la frontierele terestre. Trenurile din Franța spre Italia circulă, dar la frontieră, controlorii francezi sunt înlocuiți de italieni.

Ambasada României în Franța și Institutul Cultural Român de la Paris au amânat evenimentele cu public din perioada următoare, din motive de precauție.

Raționalizări în unele magazine din Germania

Rafturile supermarketurilor au ajuns să se golească și în Germania. Unele magazine au trecut la raționalizări: maximum 4 pachete de persoană pentru zahăr, făină și paste.

Produsele dezinfectante se vând direct la casa de marcat, câte 3 de persoană.

China anunţă că a depăşit vârful epidemiei

China a depăşit vârful epidemiei de coronavirus, a anunţat joi Comisia Naţională de Sănătate după ce au fost înregistrate doar opt noi infecţii în provincia Hubei, aceasta fiind pentru prima dată când în epicentrul epidemiei au fost consemnate mai puţin de zece cazuri, informează Reuters.

Odată cu încetinirea accentuată a ratei de răspândire a virusului, mai multe sedii comerciale s-au redeschis, autorităţile relaxând cu precauţie restricţiile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite