COVID-19: Austria emite avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova. MAE: Autoizolarea nu se va aplica în cazul românilor care tranzitează fără oprire Austria

8 iulie 2020, 11:36

Ministerul Român de Externe a făcut mai multe demersuri, dar nu a reușit decât să obțină o amânare de 24 de ore între momentul anunțului și intrarea în vigoare a restricțiilor.

Situația din România, Bulgaria și Republica Moldova este foarte dificilă în privința COVID, afirmă guvernul austriac. În aceste condiții, oricine vine din aceste țări intră în carantină 14 zile sau face dovada unui test COVID negativ.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei: “Anunţăm o avertizare de călătorie pentru România, Bulgaria şi Moldova. Vă rog, nu călătoriţi în aceste ţări! Vă lansez acest apel urgent”.

Cine nu respecta noile măsuri ia amendă – 1450 de euro.

Există și câteva excepții de la aceste restricții.

“Potrivit autorităților austriece, măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri”, conform MAE.

La Linz, sunt 99 de români depistați pozitiv. Ar fi două focare – unul la o biserică penticostală și celălalt la o fabrică de procesare a cărnii. În aceste condiții, de joi masca medicală devine obligatorie în regiune, în toate locurile publice.

În plus, la frontierele Austriei cu Ungaria și Slovenia vor fi controale la sânge în cazul autocarelor care vin din zona Balcanilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite