COVID-19: California reintroduce restricții, după o relaxare prematură
14 Iulie 2020, 14:23
(actualizat 14 Iulie 2020, 16:15)

California a reintrodus restricţii din cauza creșterii numărului de infectări. Președintele Trump a minimalizat tensiunile cu expertul şef în boli infecțioase, Anthony Fauci, care denuţase relaxarea prematură a unor restricții în sudul și vestul SUA. Între timp, activitatea secției consulare a Ambasadei României la Washington a fost suspendată ca urmare a faptului că un membru al personalului ambasadei a fost testat pozitiv la COVID-19.

California înregistrează zilnic peste 7.000 de îmbolnăviri, în creștere față de luna trecută. Autoritățile au decis să închidă, din nou, restaurantele, cinematografele, sălile de fitness și saloanele de înfrumusețare, în zeci de regiuni cu risc.

California a fost primul stat care a impus izolare generală în martie. Lipsa precauției a readus restricțiile.

Președintele Trump a explicat numărul mare de cazuri la nivel național prin numărul mare de teste făcute - 45 de milioane.

El a minimalizat tensiunile cu epidemiologul Fauci, expertul celululei de criză. Acesta a spus, între altele, că nici măcar nu am început să vedem sfârșitul crizei Covid.

În fața creșterii numărului de cazuri în sudul și vestul SUA, dr. Fauci a tras un semnal de alarmă, denunțând relaxarea prematură a restricțiilor.