COVID-19: Liniște pe străzile din marile orașe europene. Închiderea barurilor și restaurantelor a anulat viața de noapte

18 octombrie 2020, 12:45

PARIS, FRANŢA
Aceste imagini surprinse acum 2 zile sunt deja o amintire în capitala Franței. Timp de o lună s-au impus restricții de circulație pe timpul nopții și toate barurile și restaurantele s-au închis. Franța a raportat un nou record de peste 32.000 de infectări în 24 de ore.
Restricțiile de circulație sunt valabile și în alte mari orașe, inclusiv Marsilia, Lyon sau Toulouse și afectează peste 20 de milioane de francezi.

LONDRA, ANGLIA
Și capitala Regatului Unit a fost în acest sfârșit de săptămână liniștită după ce s-au impus măsuri care să limiteze socializarea inclusiv închiderea localurilor la 10 seara cel mai târziu. Nordul Angliei este vizat de restricții și mai dure care impun închiderea totală a barurilor și PUB-urilor care nu servesc mâncare, în timp ce restaurantele pot să facă doar livrări.

BERLIN, GERMANIA
La Berlin viața de noapte și-a reintrat în drepturi după ce autoritățile au impus închiderea barurilor la 11 seara. A fost prima oară după 70 de ani când capitala germană se închide pe timpul nopții, o măsură care a rezistat însă doar 2 zile.
Decizia instanței a venit după o plângere depusă de patronii a 11 baruri berlineze care citau studii oficiale în care se arată că HORECA nu este un mediu responsabil pentru apariția focarelor de coronavirus. și în alte landuri judecătorii au anulat ordinele care interziceau funcționarea hotelurilor. Cancelarul Merkel mizează acum pe responsabilitate individuală și a transmis un mesaj germanilor.

De mâine și în Belgia se închid, timp de o lună, toate barurile și restaurantele din țară, în timp ce în Olanda încă de miercuri, 14 octombrie, nu mai funcționează decât cele care fac livrări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite