COVID -19 | 14 cazuri pozitive în rândul americanilor evacuați de pe nava de croazieră Diamond Princess

Nava de croazieră Diamond Princess
Nava de croazieră Diamond Princess
17 februarie 2020, 11:13

Persoanele testate pozitiv au fost izolate de ceilalţi pasageri din aeronava care i-a evacuat, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat emis împreună cu Ministerul Sănătăţii.

Pasagerii pe cale să fie repatriaţi debarcaseră deja de pe navă când responsabilii americani au fost informaţi că virusul a fost depistat la 14 dintre ei, după testele efectuate cu două sau trei zile mai devreme.

După ce s-a consultat cu Ministerul Sănătăţii, Departamentul de Stat a decis să autorizeze îmbarcarea, însă i-a izolat de ceilalţi pasageri din avion.

„Aceste persoane au fost transportate în modul cel mai sigur şi rapid într-o zonă specializată din avionul de evacuare pentru a fi izolate, conform protocoalelor”, se precizează în comunicat.

Măsuri de supraveghere speciale au fost luate faţă de toţi pasagerii în timpul zborurilor. „Oricine prezintă simptome va fi transferat în zona de izolate specializată, pentru tratament”, se arată în comunicat.

Un convoi de autocare, condus de şoferi în costume integrale de protecţie, a sosit noaptea pentru a ridica pasagerii americani de pe vasul de croazieră, care au fost îmbarcaţi apoi în două avioane cu destinaţia Statele Unite. Aceştia vor trebui să se supună ulterior unei perioade de carantină de 14 zile.

Aproximativ 350 de pasageri americani se aflau la bordul vasului, însă nu toţi au fost de acord să plece. Potrivit Washingtonului, cel puţin 40 de americani au fost infectaţi la bord şi sunt spitalizaţi în Japonia.

Prima aeronavă va ateriza la o bază aeriană din California, iar a doua la o altă bază, din San Antonio, Texas.

Peste 600 de persoane care au sosit din China sunt în carantină în Statele Unite, aproape toate fiind repatriate de guvernul american, a indicat vineri Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite