COVID-19 a ajuns până acum în opt țări europene. Grecia, ultima țară care a confirmat cazuri de infectare

26 februarie 2020, 13:10

ACTUALIZARE Grecia confirmă primul caz de infectare cu coronavirus, fiind vorba despre o femeie care a călătorit, anterior în Nordul Italiei, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii de la Atena.

Pacienta este o femeie de 38 de ani din Thessaloniki, care a călătorit recent într-o zonă din nordul Italiei, a declarat Sotiris Tsiodras, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, citat de Reuters. De asemenea, familia ei va fi plasată în carantină timp de aproximativ 14 zile.

_________________

Nu există informații despre cetățeni români printre aceste cazuri. 6 țări europene au „importat” coronavirusul din Italia. Franța a anunțat primul deces.

Mai multe state au impus restricții de călătorie sau au recomandat evitarea deplasărilor în peninsulă, dar autoritățile de la Roma denunță orice limitare a libertății de circulație in Europa.

Coronavirusul a ajuns în 8 regiuni italiene – asemenea imagini, cu localități pustiite, sunt din ce în ce mai multe, pe măsura ce autoritățile sanitare anunța noi și noi cazuri.

În carantină rămân 11 orașe mici din Lombardia și Veneto – unde totul e închis, oamenii ies din casă doar pentru a merge la cumpărături, primăria își transmite mesajele doar prin telefon și toți fac eforturi să respecte regulile.

Din Italia, COVID-19 a ajuns până acum în 7 țări europene: Franța, Elveția, Germania, Austria, Spania Croația ;i Grecia.

Cele mai mari focare din lume, în afară Chinei, rămân Coreea de Sud /și Iran – de unde a început extinderea în Orientul Mijlociu.

Statele Unite nu au înregistrat niciun caz, dar autoritățile sanitare americane declară că se așteaptă la apariția epidemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite