COVID-19 în Europa | Guvernele pregătesc noi restricții în Marea Britanie, Germania și Cehia

21 septembrie 2020, 18:27

Cazurile de COVID-19 s-au dublat la 7 zile, virusul a suferit o mică mutație, iar fără măsuri de restricție, pandemia va lua avânt. Acestea sunt concluziile prezentate de experți ai guvernului britanic, dupa ce s-au întâlnit cu premierul Boris Johnson pentru a evalua răspândirea noului coronavirus.

În Marea Britanie, peste 40.000 de persoane au murit de la declanșarea pandemiei, iar acum situația se îndreaptă spre o direcție greșită, au precizat experții.

Premierul Johnson a discutat cu cercetătorii de la Oxford despre evoluția testelor la noul vaccin. Și se pregătește să anunțe noi restricții pentru Anglia. Amenzile pentru nerespectarea lor pot ajunge până la 10.000 de lire sterline.

În Austria, au intrat în vigoare noi restricții. Acestea vizează restaurantele și modul în care sunt organizate petrecerile, după ce numărul infectărilor a depășit 8000 la nivel național. În interior, adunările sunt limitate la 10 persoane, iar în aer liber la 100. Purtarea măștii redevine obligatorie în restaurante și în piețe.

În Cehia, ministrul Sănătății, numit la începutul pandemiei, a demisionat în urma criticilor față de modul în care a gestionat situația, în contextul creșterii numărului infectărilor

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite