COVID-19 în Europa | Patru regiuni din Italia sunt zone roșii. Marea Britanie și Grecia, în carantină

5 noiembrie 2020, 18:01

Italia a fost împărțită în funcție de incidența cazurilor. Patru regiuni, Lombardia, Calabria, Piemointe și Valle d’Aosta sunt acum zone roșii.

Restaurantele și magazinele sunt închise, școala se face online și este interzisă ieșirea sau intrarea în regiunile roșii. În toată Italia este interzisă ciculația pe timp de noapte.

Și englezii au intrat pentru a doua oară în carantină națională timp de lună. De astăzi s-au închis toate seviciile considerate neesențiale: puburi, restaurante, frizerii, săli de sport, piscine, săli de spectacole, magazine non-alimentare.

Guvernul britanic a prelungit până în aprilie anul viitor schema de ajutor financiar prin care acoperă 80% din salariul angajaților trecuți în somaj tehnic.

Și grecii vor intra de sâmbătă în 3 săptămâni de carantină dură. Se închide tot cu excepția magazinelor alimentare, a farmaciilor și a școlilor primare iar deplasările se pot face doar din motive intemeiate și pe bază de declarație.

Grecia a raportat în ultima săptămână o medie de 2500 de cazuri pe zi și mai mult de jumătate din paturile de la terapie intensivă sunt ocupate.

Premierul Mitsotakis a promis că statul îi va sprijini financiar pe toți cetățenii afectați de restricții.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite