COVID-19 în lume. Angela Merkel cere distanțare fizică mai strictă
10 Decembrie 2020, 11:38 (actualizat 10 Decembrie 2020, 12:51)
(actualizat 10 Decembrie 2020, 12:51) | Știrile TVR

Numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrează din nou creșteri în Franța, Marea Britanie și Germania. Decesele însă sunt în scădere. Slovacia instituie noi restricții, pe fondul înrăutățirii situației epidemiologice. Deși a fost testată aproape toată populația, nu s-a reușit stăvilirea virusului.

Autoritățile germane atrag atenția că spitalele sunt la limită. Iar situația nu dă semne de îmbunătățire. Dimpotrivă, numărul de cazuri COVID e în creștere. Cancelarul Angela Merkel a declarat în Parlament că distanțarea fizică trebuie să fie și mai pronunțată, stârnind astfel vociferările opoziției.

În Danemarca, mai mult de o treime din municipalități, în special din zona capitalei, au intrat în carantină. Până la începutul lui ianuarie, rămân închise barurile, restaurantele, școlile și sediile de birouri. S-a închis inclusiv Tivoli, faimosul parc de distracții din Copenhaga.

Guvernul spaniol a anunțat că testele pentru detectarea coronavirusului și vaccinul vor fi scutite de TVA. Măsura va fi în vigoare până la 31decembrie 2022. ​Deja, în farmacii se pot efectua teste rapide pentru COVID-19, însă doar pe bază de rețeta.