COVID-19 Peste o mie de morți în Spania, amenzi în Franța pentru cei care ies din casă, restricții de circulație în Bavaria, carantină în California

20 martie 2020, 20:24

Cu aproape 250 de decese în doar ultimele 24 de ore, Spania a devenit a 4-a țară din lume cu peste o mie de morți de coronavisurs, după China, Italia și Iran.

Guvernul de la Madrid a impus restricții de circulatie, a închis granițele pentru străini, iar acum a ordonat noi măsuri.

În Franța, restricțiile dure de ciruclatie impuse la sfârșitul săptămânii vor fi cel mai probabil prelungite.

Mulți francezi nu le respectă și, într-o singură zi, au fost aplicate peste 4 mii de amenzi.

Emmanuel Macron, președintele Franței: Suntem abia la începutul acestei crize. Lucru pe care l-am spus şi la începutul săptămânii. Am luat măsuri excepţionale pentru a absorbi acest prim val. Trebuie acum să identificăm provocările pentru următoarele 8 zile, 15 zile, o lună. Este indispensabil să facem asta.

Germania este o altă țară unde numărul cazurilor crește alarmant: sunt aproape 14 mii de îmbolnăviri.

Landul Bavaria este primul care impune de la miezul nopții restricții de circulație.

Markus Soeder, prim-ministrul Bavariei: Nu închidem total Bavaria dar închidem viaţa publică din landul nostru. De mâine se vor aplica reguli noi. Staţi în casă, nu ieşiţi decât în cazuri excepţionale, nu daţi petreceri acasă!

Măsurile vor fi în vigoare 2 săptămâni și ar putea fi preluate și de alte landuri.

Cancelarul Merkel va fi discuta cu prim-miniștrii locali duminică seară.

Cele două zile de weekend vor fi testul: autoritățile așteptă să vadă în ce măsură oamenii respectă recomandările de distanțare socială. În caz contrar se vor impune restricții.

Și nu doar europenii suferă.

Peste ocean, statul California, cu 40 de milioane de locuitori, este în carantină, iar președintele Trump a anulat Summitul G7 din iunie.

La New York sunt cele mai multe cazuri, aprope 4 mii, iar primarul a cerut ajutorul armatei după ce a avertizat că în 2 săptămâni spitalele din metropolă rămân fără echipamentele necesare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite