COVID-19 | SUA sunt pe cale să depăşească momentul critic, afirmă un responsabil al Casei Albe

SUA campanie de vaccinare
SUA campanie de vaccinare
10 mai 2021, 09:52

„Avem un drum de parcurs, care va implica facilitarea în şi mai mare măsură a accesului oamenilor la vaccin, creşterea încrederii”, a afirmat Zients duminică pe CNN. „Vrem pur şi simplu să fie vaccinaţi din ce în ce mai mulţi oameni”, a adăugat el.

„Dacă vor fi necesare doze suplimentare, vom fi pregătiţi şi vom avea suficiente rezerve”, a mai spus Zients, în contextul în care responsabili de la producătorii de vaccinuri Pfizer şi Moderna au anticipat că cei vaccinaţi vor avea nevoie de o nouă doză (booster shot) în lunile următoare.

Şi dr. Anthony Fauci, directorul Institutului naţional american pentru boli infecţioase, s-a declarat optimist duminică în ce priveşte perspectivele SUA, afirmând pe ABC că speră ca anul viitor pe vremea aceasta (de Ziua mamei, sărbătorită în SUA pe 2 mai, n.red.) „să fim aproape la fel de aproape de normal pe cât posibil”.

Pe de altă parte, secretarul american pentru comerţ, Gina Raimondo, a notat că drumul spre redresare va fi lung.

„Am rămas în urmă cu investiţiile în economie şi oamenii continuă să se confrunte cu greutăţi”, a subliniat ea duminică pe CBS. „Femeile în special încă întâmpină problemele cu găsirea de soluţii convenabile pentru îngrijirea copiilor sau cu depăşirea barierelor pentru a găsi un loc de muncă”, a spus ministrul.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite