COVID în lume. În Slovacia urmează noi restricții, la Madrid sute de asistenți protestează față de volumul mare de muncă

7 octombrie 2020, 09:23

În Slovacia, premierul avertizează că vor urma noi restricții, dacă numărul de infectări nu scade. În plus, guvernul îi îndeamnă pe oameni să nu dea crezare dezinformărilor și conspirațiilor care circula și care neagă gravitatea COVID.

La Madrid sute de asistenți medicali epuizați au ieșit în stradă. Sunt nevoiți să facă ture duble din cauză că, celor 10 mii de cadre medicale angajate în primul val al pandemiei, le-au expirat contractele și nu le-au fost reînnoite.

Cel de-al doilea val de infectări s-a răspândit rapid în Madrid, Castilla y Leon și Aragon, iar unitățile de terapie intensivă sunt saturate. Aproape 600 de municipii din Spania au introdus restricții suplimentare și au izolat zonele cu cele mai multe cazuri de coronavirus.

Lupta contracronometru pentru găsirea unui vaccin ar putea da rezultate până la finele anului. Cel puțin așa afirmă șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Măștile folosite și aruncate peste tot devin cu fiecare zi o problemă tot mai mare. În Danemarca a început o campanie de educare a populației – activiștii ecologiști spun că oamenii sunt învățați mereu cum să își pună masca, dar informațiile despre ce se face cu masca după folosire sunt aproape zero.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă