Crăciunul, petrecut la muncă. Salvatorii lucrează și de Sărbători

25 decembrie 2021, 21:28

Este pentru prima dată când într-o subunitate de pompieri din Capitală un grup de cântăreți îi colinda pe pompieri. Vizita a avut loc la subunitatea Mihai Vodă care funcționează neîntrerupt din 1845. Unul dintre colindători este un tânăr pompier, abia ieșit de pe băncile școlii de la Boldești. Spune că pasiunea pentru muzica cultă și meseria de salvator se completează.

Printre cei care lucrează la subunitatea aflată în centrul Capitalei este și Mihai Dumitru, șeful gărzii de intervenție. Are 17 ani de experiență și spune că munca de sărbători a devenit o obișnuință. Soția lui l-a cunoscut când el era deja în activitate, așa că a acceptat că nu va putea face fiecare Crăciun alături de bărbatul ei. Invariabil, discuția cu Mihai Dumitru alunecă și spre acele momente dificile întâlnite în turele de sărbători.

Printre cei mai solicitați pompieri au fost, în ultimii doi ani, cei care lucrează pe ambulanțele SMURD, așa cum este și Alin Gheorghiu, comandant de echipaj. Se citește pe chipul său oboseala acumulată după o toamnă însoțită de o explozie de cazuri de covid. Speră ca noul an să nu aducă un nou val pandemic și povestește ce însemna o zi la serviciu, până în urmă cu o lună. Chiar și de Crăciun e pregătit ca în orice moment să plece, alături de colegii săi, să mai salveze un om.

La serviciul de ambulanță din Capitală, sărbătoarea Crăciunului abia dacă se simte. Ca și la pompieri, cei aflați la muncă așteaptă următoarea intervenție, în ultimele 24 de ore având deja câteva sute cazuri.

Chiar dacă mulți bucureșteni au plecat în vacanțe sau provinciali care lucrează sau învață în Capitală s-au întors acasă, telefoanele sună în dispeceratul serviciului de ambulanță. O parte dintre cazurile medicale sunt legate, așa acum nu mai surprinde pe nimeni, de problemele create de abuzul de alimente.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite