Crăciunul, sărbătorit în celulă. Deținutele unei închisori din Rio au organizat spectacole de colinde și scenete de teatru

15 decembrie 2018, 14:43

O închisoare din Rio este un loc unde Crăciunul și-a intrat pe deplin în drepturi.

Celulele au fost transformate de deținutele care au organizat spectacole de colinde sau scenete de teatru inspirate de Biblie.

Catalina Perez: „Sunt mândră de noi pentru că, deşi am făcut greşeli pentru care suntem aici, am putut să facem aceste lucruri, să-i mulţumim pe Dumnezeu, pe judecători şi pe cei care ne vizitează„.

Decorațiunile au fost donate de organizații caritabile și de biserici.

Pentru a le impulsiona pe deținute, există și o competiție între dormitoare. Jurați sunt gardienii și reprezentanții celor care au făcut donații.

Este bine că deţinutele au lucrat împreună, le ajută la socializare şi să mai înveţe o deprindere. Iar credinţa este foarte importantă aici şi poate să le ajute după eliberare„, spune directorul adjunct al închisorii Nelson Hungria, Maria Aparecida.

Prin aceste activități, oficialii închisorii vor să ajute deținutele să treacă mai ușor peste sezonul sărbătorilor, pe care trebuie să îl petreacă departe de familii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite