Creșele din Brașov se redeschid de miercuri, după aproape o lună și jumătate de când s-au închis
08 Decembrie 2020, 14:16 (actualizat 08 Decembrie 2020, 14:18)
(actualizat 08 Decembrie 2020, 14:18) | Știrile TVR

Toate cele opt creșe din Brașov, la care sunt înscriși 514 copii, se redeschid, de miercuri, după aproape o lună și jumătate, a anunțat, marți, Primăria orașului. Toți angajații au fost testați cu teste antigen.

Începând de miercuri, toate cele opt creșe din municipiul Brașov își vor relua activitatea, după programul obișnuit, de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00, potrivit anunțului făcut de Primăria Brașov.

„În ultimele zile s-a făcut curățenia și dezinfecția tuturor spațiilor interioare din cele 8 creșe, astfel că acestea sunt pregătite pentru începerea activității. În cursul zilelor de luni și marți, 7-8 decembrie, cei 194 de angajați care își desfășoară activitatea în creșe au fost testați, prin utilizarea testelor rapide antigen”, spun reprezentanții Primăriei.

Rezultatele testelor au fost negative pentru toți angajații.

Primăria Brașov mai anunță că după începerea activității, în cazul în care vor fi angajați care au simptome specifice infecției cu COVI-19, aceștia vor fi izolați și li se va face testarea antigen.

Pe toată perioada activității, angajații vor purta măști de protecție, indiferent dacă intră sau nu în contact direct cu copiii.

Încă de vineri, viceprimarul Flavia Boghiu a solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) redeschiderea creșelor din municipiul Brașov, începând cu data de 9 decembrie, în urma discuțiilor cu reprezentanții Serviciului de Administrare Creșe, dar și cu cei ai SVSU și ai Direcției de Asistență Socială. După ce a obținut acordul Grupului de suport tehnic pentru asistență medicală de urgență în caz de epidemii, CLSU a aprobat propunerea viceprimarului.

Practic, de miercuri se vor putea întoarce la creșă toți cei 514 copii înregistrați la 27 octombrie, ultima dată în care creșele au fost deschise.

 

sursa mediafax